Categories
Nyheter

Det var slik det var – bilder fra Hamar på 1960- og 70-tallet

Boka “Det var slik det var” er en samling bilder og historier fra Hamar på 1960- og 70-tallet, fotografert av Morten Løberg.

Løberg, som er født i 1953, var ivrig amatørfotograf og bidragsyter i lokalavisene – først og fremst Hamar Stiftstidende, senere Hamar Dagblad.

“Etter at jeg kjøpte mitt første speilreflekskamera viet jeg all min fritid til fotohobbyen”, skriver Løberg i boka. “Jeg fotograferte rundt omkring i byen, på fotballkamper og skøyteløp, på Hamar-mart´n, på søndagsturer i Vangsåsa, på brygga da Skibladner ankom, folkelivet på Stortorget – og på skolen. Selv om jeg egentlig var ganske sjenert, var jeg frampå når det gjaldt å finne den beste posisjonen for å ta bilder. Kameraet var alltid med”.

Bildene i denne boka er altså hentet fra slutten av 1960-tallet til midten av 1970-tallet. “Ikke tenkte vel jeg den gangen at 40, 50 år senere ville disse bildene være historiske! Ikke bare fordi de viser oss et Hamar som er veldig forandret, men også fordi fotografiet ikke lenger eksisterer i samme form. Det er lenge siden fotografene brukte film, framkalte for hånd og laget papirbilder i sorthvitt. Det er lenge siden jeg rigget opp et mørkerom med sort plast i vinduet. Nå jobber jeg på “skjerm”. Men jeg husker den gamle tiden med glede. Og tro det eller ei – jeg har beholdt mørkerommet i mitt nåværende studio! Lukta av fiks og framkaller er minst like fin som duften av den fineste cognac”.

“Det var slik det var – bilder fra Hamar på 1960- og 1970-tallet” koster 398 kroner og selges i Gravdahls Bokhandel på Hamar (Torggata i sentrum og filialen på MAXI Storsenter på Hamar Vest). Boka kan også bestilles direkte fra Fotografisk Forlag.

Forside nyhet2

Innside1

Innside2