Categories
Uncategorized

Hamar-bilder: Det var slik det var

“Det var slik det var” er en samling bilder fra Hamar og omegn på 1960- og 70-tallet, fotografert av Morten Løberg som var ivrig amatørfotograf og bidragsyter i lokalavisene – først og fremst Hamar Stiftstidende, senere Hamar Dagblad.

“Det var slik det var” inneholder bilder og historier fra brygga om sommeren, Hamar-mart´n om høsten, Hamar stadion om vinteren og fra Mjøsflommen om våren. Badeliv  på Domkirkeodden og cupfeber på Briskeby. Strandgata – den gang. Det var slik Hamar så ut, det var slik vi så ut – i forrige århundre, men allikevel ikke i alt for fjern fortid…

Morten Løberg er født i Furnes 1953 og vokste opp på Hamar. Han har vært fotograf hele livet.

“Etter at jeg kjøpte mitt første speilreflekskamera viet jeg all min fritid til fotohobbyen. Jeg fotograferte rundt omkring i byen, på fotballkamper og skøyteløp, på Hamar-mart´n, på søndagsturer i Vangsåsa, på brygga da Skibladner ankom, folkelivet på Stortorget – og på skolen. Selv om jeg egentlig var ganske sjenert, var jeg frampå når det gjaldt å finne den beste posisjonen for å ta bilder. Kameraet var alltid med”.

Morten Løberg er medlem av Norsk journalistlag, Norsk faglitterær forfatterforening, Norske billedkunstnere og Forbundet Frie Fotografer.Han ble kåret til “Årets frilanser” (2008).

Forside inn

Innside2

Innside1