Categories
Nyheter

Hamar-bok klar for trykk

“Det var slik det var – bilder fra Hamar på 1960- og 70-tallet er klar for trykking. Bildene er fotografert av Morten Løberg som var ivrig amatørfotograf og bidragsyter i lokalavisene – først og fremst Hamar Stiftstidende, senere Hamar Dagblad.

“Det var slik det var” inneholder bilder og historier fra brygga om sommeren, Hamar-mart´n om høsten, Hamar stadion om vinteren og fra Mjøsflommen om våren. Det var slik Hamar så ut den gang, og det var slik vi så ut – i forrige århundre, men allikevel ikke i alt for fjern fortid

Morten Løberg er født i Furnes 1953 og vokste opp på Hamar. Han har vært fotograf hele livet.

“Etter at jeg kjøpte mitt første speilreflekskamera viet jeg all min fritid til fotohobbyen. Jeg fotograferte rundt omkring i byen, på fotballkamper og skøyteløp, på Hamar-mart´n, på søndagsturer i Vangsåsa, på brygga da Skibladner ankom, folkelivet på Stortorget – og på skolen. Selv om jeg egentlig var ganske sjenert, var jeg frampå når det gjaldt å finne den beste posisjonen for å ta bilder. Kameraet var alltid med”.

Morten Løberg er medlem av Norsk journalistlag, Norsk faglitterær forfatterforening, Norske billedkunstnere og Forbundet Frie Fotografer.

Forside Det var slik det var