Categories
Nyheter

Morten Løberg/Fotomags fotopapirtester

Fotograf Morten Løberg har i mange år testet fotopapirer for fotoskrivere. I samarbeid med tidligere teknisk redaktør Toralf Sandåker i tidskriftet Fotografi, presenteres Morten Løbergs fotopapirtester nå på Fotomag.no.

Morten Løbergs fotopapirtester er den mest omfattende testbasen av papirer og andre medier for utskrift, og gir detaljert oversikt over alt relevant materiell, med spesifikasjoner og egenskaper. Antall testede papirer er noenlunde konstant. Selv om nye produkter stadig legges til, tas andre ut fordi de har gått ut av produksjon, blitt erstattet av nye produkter eller fordi de ikke lenger er like relevante (for eksempel fordi produktene ikke er å få kjøpt i Norge lenger). Blant de nylig testede produktene er Epsons nye Fine Art Cotton-serie og Hahnemuhles nyeste kunstpapirer.

Testene utføres på en Epson SC P-10000 skriver. Vi benytter videre en Eizo Color Edge selvkalibrerende skjerm og et X-rite i1 Pro2 fotospektrometer for å lage egne fargeprofiler og til å måle maks sortnivå (D Max) i papirene.

Det er ikke nok å velge de beste papirene for å få det beste resultatet, du må også vite hvordan du klargjør bildefilene dine og utnytter skriverens kvalitet best mulig. En grunnleggende skriverskole er inkludert i Fotografis store papirtest, men du kan også gå på kurs med Morten Løberg og Per Arnfinn Persen i Profildata for å lære “hands on”. Profildata er eksperter på Epson, Eizo, X-rite og forskjellige utskriftsmedier (se Profildata.no eller Kursfabrikken.no for mer informasjon om kurs).