Categories
Nyheter

Sankthansaften for 49 år siden

Bildeboka “Slik var det også” – oppfølgeren til “Det var slik det var”, med bilder fra Hamar på 1960- og 70-tallet – er under arbeid og utkommer til høsten. Blant annet med en skildring av midtsommer ved Mjøsa.

Dette bildet er fotografert en sankthansaften ved ved Mjøsa i 1966, altså for 49 år siden. Bildet er fotografert med et Kodak Instamatic-kamera som revolusjonerte amatørfotografiet på 60-tallet, og det er hentet fra et gammelt album. Slik kunne det altså være:

“Du verden så fint det var når sola gikk ned ved Mjøsa! Det var alltid en spesiell følelse å sitte der ute ved vannet og vite at dette var årets lyseste natt! Vi hadde hørt om midnattssola, men den hadde vi aldri sett og det kunne uansett ikke være finere enn en midtsommerkveld ved Mjøsa. Det var alltid båter på vannet. Noen rodde en tur bare for å nyte kvelden, eller de slengte ut et fiskesnøre i tilfellet det skulle være napp. Tenk, det ble jo aldri helt mørkt! Siden syklet vi hjemover i den lyseste av alle netter”.

“Slik var det også” er i likhet med forløperen skrevet og fotografert av Morten Løberg.St. Hansbål 1966