Categories
Nyheter

Slippfest for “Fotografi mellom fiksjon og virkelighet”

Det var besøksrekord i Fotografiens hus i Oslo da Morten M. Løberg lanserte sin nye bok “Fotografi mellom fiksjon og virkelighet” og åpnet utstillingen med samme navn – med 11 toneangivende norske fotografer.

Morten M. Løberg presenterer de 11 fotografene som er representert i boka "Fotografi mellom fiksjon og virkelighet. (Foto: Lars Aarønæs)
Morten M. Løberg presenterer de 11 fotografene som er representert i boka “Fotografi mellom fiksjon og virkelighet. (Foto: Lars Aarønæs)

Boka er en samling intervjuer og portfoliopresentasjoner av kjente norske fotografer. Intervjuene har tidligere vært publisert i Fotografi i tidsrommet 2003 – 2010.

“Dagens fotografi er mer grenseoverskridende enn før. Forskjellige sjangere låner fra hverandre, og uttrykkene endres. Flere og flere fotografer beveger seg i grenselandet mellom fiksjon og virkelighet. Det betyr mindre «båstenkning», og større fokus på innhold og kvalitet. Dette kommer tydelig til syne i form av blant annet mer subjektiv og personlig fotojournalistikk – og et utvidet kunstfotobegrep”, skriver Løberg i forordet.

Følgende fotografer er representert i boka: Jim Bengston, Ann Christine Eek, Rune Eraker, Christian Houge, Rune Johansen, Tom Martinsen, Jamie Parslow, Per-Anders Rosenkvist, Bjørn Winsnes, Cathrine Wessel, Rolf M. Aagaard.

Samtidig med boklanseringen åpnet en utstilling med de 11 fotografene i Fotografiens hus i Oslo. Her har fotografene stort sett valgt ut bilder selv, så det vises også nyere arbeider enn det som vises i boka. Utstillingen vises til og med 1. september.

“Fotografi mellom fiksjon og virkelighet” koster kr. 295,- og kan bestilles her.

Foto: Lars Aarønæs.
Foto: Lars Aarønæs.
Utstilling "Fotografi og virkelighet" vises i Fotografiens hus i Rådhusgata 20 i Oslo til og med 1. september. (Foto: Morten M. Løberg)
Utstilling “Fotografi og virkelighet” vises i Fotografiens hus i Rådhusgata 20 i Oslo til og med 1. september. (Foto: Morten M. Løberg)